Művésztanáraink

1987-óta tanítok. Számos megyei, regionális és országos versenyen vettem részt növendékeimmel. Az évek során több arany minősítést és különdíjat is elhoztunk. 2009-ben tanári különdíjjal jutalmazták munkámat.

Szeretek tanítani. A zene az érzelmek kifejezésének, megélésének egyik eszköze lehet, gazdagítja a gyermekek belső világát. A gyermekkori aktív zenélés egész életre szóló fejlesztő hatással bír, javítja a koncentrációs képességet, a memóriát, mérhetően javítja a szellemi teljesítményt.

Tanári hitvallásom: „Zene nélkül az élet tévedés lenne .Emberré válni művészet, ebben az értelemben a zene segít nekünk emberré válni.” (Nietzsche)

Cseszkóné Borovics Melinda

zongora

1991-ben születtem Nagykanizsán. Zenei tanulmányaimat hat évesen kezdtem, furulyán és zongorán játszottam, majd tíz év múlva, 2006-ban kezdtem szaxofonozni.

Sikereket értem el számos zeneiskolai versenyen furulyával és szaxofonnal egyaránt.

2009-ben döntöttem az zenei pálya mellett, így az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskolában, klasszikus szaxofonosként folytattam tanulmányaimat. A 2010 májusában megrendezett IV. Országos Szakközépiskolai Szaxofonversenyen I. helyezést értem el.

2010-ben felvételt nyertem a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karára, melyet 2015-ben szaxofonművész-tanári végzettséggel zártam. Tanárom Puskás Levente volt. Tanulmányaim során sok mesterkurzuson vettem részt, számos koncerten játszottam, szólókoncerteket szerveztem, zenekarokban működtem közre és itt kezdtem el foglalkozni kamarazenével.

2014-ben az I. Országos Főiskolai Szaxofonversenyen II. helyezést értem el.

Tanítani 2013-ban kezdtem, s emellett máig rendszeresen koncertezem.

Fekete Melinda

fuvola, furulya, klarinét, szaxofon

Kisiskolásként csatlakoztam a Berzencei Hagyományőrző Néptánc Együttes utánpótlás csoportjába, ami visszagondolva meghatározta a magyar népi kultúra iránti szeretetem, a közösség erejét, összetartását.

Érettségi után felvételt nyertem a Magyar Művelődési Intézet által indított alapfokú társastánc pedagógusképzésre, amit sikeresen elvégeztem. 2008-ban néptáncpedagógus szakon diplomáztam a Magyar Táncművészeti Főiskolán. 2014-ben pedagógiai fejlődésem érdekében a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kar Közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga képzését elvégeztem.

2013 szeptemberétől dolgozom az Overtones Alapfokú Művészeti Iskolában, tanítványaimmal, csoportjaimmal folyamatosan részt veszünk iskolai, helyi, térségi, megyei rendezvényeken.

Hitvallásom az amerikai táncos és koreográfus Martha Graham gondolata vezérli: „A nagy táncosok nem a technikájuk, hanem a szenvedélyük miatt váltak naggyá.”

Füstös Gábor

néptáncpedagógus, igazgatóhelyettes

1979-ben születtem, zenész családba. A zenei általános elvégzése közben beiratkoztam a nagykanizsai Farkas Ferenc zeneiskolába, ahol 6 évig klasszikus fuvolát, és szaxofont tanultam. Műszaki egyetemi tanulmányaim elején kezdett érdekelni a gitár, és a jazz zene, először autodidakta módon tanultam, majd több tanárnál is megfordultam, legjelentősebb magántanárom Kováts „Scast” Sándor, kaposvári gitártanár, akinek nagyon sokat köszönhetek. Tagja lettem közben a Kanizsa Big Band-nek, ahonnan nem volt megállás egészen az ETÜD konzervatórium jazz gitár szakáig. Ott –többek között- Párnickzy Andrástól tanultam a szakma fortélyait, utána felvételt nyertem a Kodolányi János Főiskola jazz gitár előadóművész szakára, ahol jelenleg végzem tanulmányaimat Birta Miklósnál, és Szeverényi Mátyásnál.
Buzsics László

gitár

Vésén lakom és a Véssey Mihály Általános Iskolában dolgozom főállásban. Tanító, ének és történelem szakos tanár vagyok. A főiskolai végzettségemet a kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Tanítóképző Főiskolán, (ma Kaposvári Egyetem) és a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskolán szereztem.  Már 25. éve tanítok, főleg felső tagozatban, és az osztályfőnöki feladatokat is ellátom. Mindezeken kívül az iskolai és községi társadalmi ünnepek, és általános iskolai kirándulások szervezésében veszek részt. Az Overtones Alapfokú Művészeti Iskolának már 15 éve dolgozom óraadó tanárként. A környék sok általános iskolájában tanítottam, Vésén, Inkén, Iharosberényben, Nagybajomban, Kutason, Segesden és Csurgón. Több tantárgyat is oktattam, szolfézst, népi éneket, kreatív zenei gyakorlatot.
Pappné Kovács Andrea

szolfézs

Merész Máté Balázs szobrászművész-tanár vagyok. Középiskolai tanulmányaimat a Pécsi Művészeti Szakközépiskola szobrász szakán végeztem, majd érettségi után (2009) a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász szakán tanultam tovább Budapesten, ahol 2014-ben Szobrászművész, 2015-ben pedig Képzőművész-tanár diplomát szereztem.

2015 és 2017 között, Szőke Gábor Miklós műhelyében dolgoztam szobrászként, ahol több monumentális köztéri szobrot készítettünk külföldön és Magyarországon egyaránt, Szőke Gábor Miklós tervei alapján.

2017 és 2018 között, magánvállalkozóként működtem.

2018 óta dolgozom az Overtones Alapfokú Művészeti Iskolában, mint Képzőművész-tanár. Célom, hogy tanítványaim megtapasztalják az alkotás örömét és az általam tanított technikák segítségével fejlődjön esztétikai érzékük, kreativitásuk és problémamegoldó képességük.

Merész Máté

képzőművészet

Overtones Művészeti Iskola Csurgó

Cím: 8840 Csurgó Kossuth u. 3. Eötvös József Általános iskola

ImpresszumAdatkezelési tájékoztató