Művésztanáraink

1987-óta tanítok. Számos megyei, regionális és országos versenyen vettem részt növendékeimmel. Az évek során több arany minősítést és különdíjat is elhoztunk. 2009-ben tanári különdíjjal jutalmazták munkámat.

Szeretek tanítani. A zene az érzelmek kifejezésének, megélésének egyik eszköze lehet, gazdagítja a gyermekek belső világát. A gyermekkori aktív zenélés egész életre szóló fejlesztő hatással bír, javítja a koncentrációs képességet, a memóriát, mérhetően javítja a szellemi teljesítményt.

Tanári hitvallásom: „Zene nélkül az élet tévedés lenne .Emberré válni művészet, ebben az értelemben a zene segít nekünk emberré válni.” (Nietzsche)

Cseszkóné Borovics Melinda

zongora

1991-ben születtem Nagykanizsán. Zenei tanulmányaimat hat évesen kezdtem, furulyán és zongorán játszottam, majd tíz év múlva, 2006-ban kezdtem szaxofonozni.

Sikereket értem el számos zeneiskolai versenyen furulyával és szaxofonnal egyaránt.

2009-ben döntöttem az zenei pálya mellett, így az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskolában, klasszikus szaxofonosként folytattam tanulmányaimat. A 2010 májusában megrendezett IV. Országos Szakközépiskolai Szaxofonversenyen I. helyezést értem el.

2010-ben felvételt nyertem a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karára, melyet 2015-ben szaxofonművész-tanári végzettséggel zártam. Tanárom Puskás Levente volt. Tanulmányaim során sok mesterkurzuson vettem részt, számos koncerten játszottam, szólókoncerteket szerveztem, zenekarokban működtem közre és itt kezdtem el foglalkozni kamarazenével.

2014-ben az I. Országos Főiskolai Szaxofonversenyen II. helyezést értem el.

Tanítani 2013-ban kezdtem, s emellett máig rendszeresen koncertezem.

Fekete Melinda

fuvola, furulya, klarinét, szaxofon

Kisiskolásként csatlakoztam a Berzencei Hagyományőrző Néptánc Együttes utánpótlás csoportjába, ami visszagondolva meghatározta a magyar népi kultúra iránti szeretetem, a közösség erejét, összetartását.

Érettségi után felvételt nyertem a Magyar Művelődési Intézet által indított alapfokú társastánc pedagógusképzésre, amit sikeresen elvégeztem. 2008-ban néptáncpedagógus szakon diplomáztam a Magyar Táncművészeti Főiskolán. 2014-ben pedagógiai fejlődésem érdekében a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kar Közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga képzését elvégeztem.

2013 szeptemberétől dolgozom az Overtones Alapfokú Művészeti Iskolában, tanítványaimmal, csoportjaimmal folyamatosan részt veszünk iskolai, helyi, térségi, megyei rendezvényeken.

Hitvallásom az amerikai táncos és koreográfus Martha Graham gondolata vezérli: „A nagy táncosok nem a technikájuk, hanem a szenvedélyük miatt váltak naggyá.”

Füstös Gábor

néptáncpedagógus, igazgatóhelyettes

1979-ben születtem, zenész családba. A zenei általános elvégzése közben beiratkoztam a nagykanizsai Farkas Ferenc zeneiskolába, ahol 6 évig klasszikus fuvolát, és szaxofont tanultam. Műszaki egyetemi tanulmányaim elején kezdett érdekelni a gitár, és a jazz zene, először autodidakta módon tanultam, majd több tanárnál is megfordultam, legjelentősebb magántanárom Kováts „Scast” Sándor, kaposvári gitártanár, akinek nagyon sokat köszönhetek. Tagja lettem közben a Kanizsa Big Band-nek, ahonnan nem volt megállás egészen az ETÜD konzervatórium jazz gitár szakáig. Ott –többek között- Párnickzy Andrástól tanultam a szakma fortélyait, utána felvételt nyertem a Kodolányi János Főiskola jazz gitár előadóművész szakára, ahol jelenleg végzem tanulmányaimat Birta Miklósnál, és Szeverényi Mátyásnál.

Buzsics László

gitár

Vésén lakom és a Véssey Mihály Általános Iskolában dolgozom főállásban. Tanító, ének és történelem szakos tanár vagyok. A főiskolai végzettségemet a kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Tanítóképző Főiskolán, (ma Kaposvári Egyetem) és a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskolán szereztem.  Már 25. éve tanítok, főleg felső tagozatban, és az osztályfőnöki feladatokat is ellátom. Mindezeken kívül az iskolai és községi társadalmi ünnepek, és általános iskolai kirándulások szervezésében veszek részt. Az Overtones Alapfokú Művészeti Iskolának már 15 éve dolgozom óraadó tanárként. A környék sok általános iskolájában tanítottam, Vésén, Inkén, Iharosberényben, Nagybajomban, Kutason, Segesden és Csurgón. Több tantárgyat is oktattam, szolfézst, népi éneket, kreatív zenei gyakorlatot.

Pappné Kovács Andrea

szolfézs

Zenei tanulmányaimat Szombathelyen kezdtem, a Zeneművészeti Szakközépiskolában, ahol zongora szakon érettségiztem. Ezután Szombathelyen végeztem a Berzsenyi Dániel tanári karon, ének-zene szakon. Itt kiváló tanáraim voltak, pl. Horváth Rezső, az Erkel Kórus örökös karnagya, Károlyi Pál, Erkel Ferenc-díjas zeneszerző. Húsz éve foglalkozom tanítással, tíz évig voltam a Lavotta Kamarazenekar szólóénekese, akikkel verbunkos zenét játszottunk. Együtt koncerteztünk Rolla Jánossal, a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertmesterével, melyet videó felvétel is őriz az utókornak. Az a szép a zenélésben, hogy akik szeretik a zenét, még ha keveset is találkoznak, valami különös módon értik és érzik egymást és örömöt teremtenek hallgatóiknak ezen a csodálatos nyelven, a zene nyelvén. Hat évig foglalkoztam kórusvezetéssel, hét évig zongora és magánének oktatással, vezettem fiúkórust, női kart, színházi előadásokat rendeztem tanítványaimmal. Bármelyik részét tanítottam a zenének, mindig nagy szívvel és kitartással tettem. Több tanítványom zenei pályára lépett. Kórusaimnak és a Lavotta Kamarazenekarnak is rendszeres vendége vagyok. Úgy gondolom, csak azt adhatjuk át másoknak, amit értünk és szeretünk. A zene nemcsak egy hangszer, nemcsak egy kórus éneke, nem csak elmélet, a zene egy nagy egész, melyet megismerni öröm és boldogság. A zene a lélekből ered és lélekig hatol.

Ahogy a „Valahol Európában” című musicalben énekelik: „Lehet egy dal, vagy ritmus, vagy zaj, egy árva hang, egy jel, a zene az kell, hogy ne vesszünk el, hogy mégse adjuk fel! Mert a jó, a rossz csak szó, olyan, ami sokszor változó, de egy ismerős hang, az megmarad, máris érzed, hogy védve vagy, a dal egy biztos hely!”

Várom új növendékeimet, hogy megismerjük a hangszer és a zene rejtett kincseit. Induljon a kincskeresés!

Polster Ildikó Mária

zongora - szintetizátor (keyboard)

1980-ban születtem Székesfehérváron, itt végeztem középiskolai tanulmányaimat a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában. Majd 2008-ban a Pécsi Tudomány Egyetemen szereztem meg tanári diplomám, vizuális- nevelőtanár szakon.

2000 óta dolgozom a művészeti oktatásban.

Szakmai tapasztalat, eddigi munkahelyek:

  • Martonvásári Alapfokú Művészeti Iskola
  • Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola
  • Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
  • Szent László SZKI, Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium
  • Deák Ferenc Általános Iskola, Iregszemcse
Illés Orsolya Tünde

képzőművészet

1971-ben születtem, Debrecenben. Tanulmányaimat a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában kezdtem, majd a debreceni Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végzetem 1995 –ben, tuba szakon. A főiskolai mélyrézfúvós országos versenyen kétszer voltam harmadik helyezett. Munkámat a Hajdúhadházi Dr Földi János Általános és Művészeti Iskolában kezdtem meg. Megalapítottam az iskola fúvószenekarát, amellyel egy év után különdíjat nyertünk Budapesten, az ifjúsági fúvószenekarok találkozóján. Hajdúhadházon eltöltött 3 évem megalapozta a fúvószenekar iránti szeretetemet. 1996-ban elkezdtem tanulmányaimat a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola miskolci tagozatának egyetemi tuba szakán. 1998-ban szereztem meg egyetemi diplomámat, közben elvégeztem a fúvóskarnagyi szakot Debrecenben. Jelenleg Balatonlellén élek és a művészeti iskola tagintézmény-vezetője vagyok, valamint több éve dolgozom az Overtones Művészeti Iskolában, Marcaliban.

Csámer Zoltán

furulya

Tapasztalat:

1998- Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola, Nagykanizsa – hegedű-, és brácsatanár.

2000-2014. Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola – óraadó hegedűtanár

1997-1998. Liszt Ferenc Zeneiskola, Orosháza – óraadó hegedűtanár

Diplomaszerzésem tanévében megkerestek volt zeneiskolámból, hogy segítsem ki őket, mivel egy kolléganő váratlanul elment az iskolából.

Iskoláim:

Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Szegedi Konzervatóriuma, Szeged – mélyhegedűtanári diploma

Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola, Békéscsaba – érettségi

Jelenleg munkaközösségvezető vagyok, a vonós-, fúvós- és népzene tanszakokat igyekszem koordinálni. Az iskola vonószenekarának munkájában, szervezésében közreműködök.

A tanítás mellet aktívan részt veszek a Nagykanizsai és a Zalaegerszegi Szimfónikus Zenekar munkájában. A nyár folyamán a Musica Antiqua jubileumi évében megjelenő CD felvételében közreműködtem.

Rendszeresen részt veszek továbbképzéseken, ahol új tanítási módszerekkel ismerkedem meg. Ezen a nyáron harmadjára voltam Szilvay Géza Colourstrings kurzusán, ami nagyon megfogott.

Varga Regina Sára

hegedű

Overtones Művészeti Iskola Csurgó

Cím: 8840 Csurgó Kossuth u. 3. Eötvös József Általános iskola

Tel:  06 / 30-994-2355

ImpresszumAdatkezelési tájékoztató